Visie

Als gastouder werk ik met een duidelijk dagritme wat rust en duidelijkheid geeft voor kinderen. Hierbij vind ik het belangrijk dat kinderen zichzelf zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.
Ik vind het mooi en bijzonder om het proces van het opgroeien van een kind te mogen begeleiden.

Baby’s ontwikkelen zich enorm snel. Ik begeleid ze hierin door hun (thuis)ritme te volgen en uitdaging te bieden in de vorm van spelletjes, zingen, lezen, speelgoed  en meer.

Dreumesen en peuters bied ik een duidelijk dagritme aan. Zo wordt er gezamenlijk fruit en brood gegeten en zingen we samen liedjes. Daarnaast bied ik afwisselende activiteiten aan. Zoals tekenen, knutselen, koekjes bakken, dansen, muziek maken, boekjes lezen, kleien e.d. en gaan we er regelmatig op uit.
Geregeld werk ik met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Dit doe ik samen met de poppen “Onno en Anna” en maken we een thema tafel waarmee de kinderen mogen spelen.

Peuters bereid ik voor om makkelijk te kunnen starten op de basisschool. Knippen, scheuren en ritsen (van jas) zijn voorbeelden van vaardigheden waarmee ik peuters voorbereid op de kleuterklas.

geel1